V Chorvatsku zemřela při havárii Češka

Záhřeb - Při havárii automobilu dnes v Chorvatsku zahynula Češka. Tři další osoby ve vozidle, z toho dvě děti, utrpěly lehká zranění. Neštěstí zřejmě zavinil mikrospánek řidiče.

Chorvatský rozhlas a televize (HRT) na svých internetových stránkách uvedl, že u sjezdu z dálnice A1 poblíž města Gospiče se kolem 03:30 převrátilo auto s českou poznávací značkou. O život přitom přišel jeden člověk. Další tři osoby utrpěly zranění a byly převezeny do nemocnice v Gospiči, jejich život ale není ohrožen.

Jindra Malá z konzulárního jednatelství České republiky v Záhřebu upřesnila, že při nehodě byl lehce zraněn manžel zemřelé a dvě děti ve věku 13 a 15 let. Branko Krmpotić z gospičské policejní stanice sdělil, že auto řídil 42letý muž, který stejně jako děti utrpěl jen odřeniny a škrábance. Jeho 38letá žena prý zahynula, protože v okamžiku nehody podle všeho nebyla připoutaná a z vozidla vypadla.

Podle policie šlo zřejmě o chybu řidiče, cizí zavinění nebylo zjištěno. Krmpotić dodal, že řidič, který utrpěl rovněž silný šok, policistům řekl, že byl unavený a zřejmě na okamžik usnul.