Berlusconi platil muži, který mu sháněl prostitutky

Řím – Italská policie zatkla podnikatele, který je podezřelý, že vymáhal peníze od premiéra Silvia Berlusconiho výměnou za to, že mu pomůže při vyšetřování náboru prostitutek pro divoké večírky v Berlusconiho domě mezi zářím 2008 a lednem 2009.

Giampaolo Tarantini byl i s manželkou zadržen 1. září v Neapoli a obviněn z napomáhání a navádění k prostituci. Přiznal, že platil lehkým ženám, aby šly na party v Berlusconiho rezidenci. Zdůraznil však, že premiér o těchto platbách nevěděl.

Podle místního tisku podnikatel nejprve obdržel od premiéra 500 000 dolarů (8,5 milionu korun) a poté dostával měsíčně menší částky. Justiční zdroje listu Panorama řekly, že podle prokuratury se premiér nejspíš penězi snažil přesvědčit podnikatele, aby se přiznal. Tím by případ nešel k soudu, který by vedl ke zveřejnění skutečností poškozujících Berlusconiho.

Berlusconi má další problém (zdroj: ČT24)

Podle prokuratury to mohla být odměna za to, že Tarantini vezme všechnu špínu kolem večírků na sebe. Ale premiér taky mohl být obětí vydírání. Z mezinárodní konference o Libyi to Berlusconi rezolutně odmítl: „Co říkají vyšetřující soudci, je čirá fantazie. Nabídl jsem ruku rodině s dětmi, která byla v hluboké nouzi. K této rodině jsem přistupoval jako k záplavě jiných lidí, kteří za mnou chodí. Když vidím upřímné motivy prosby o pomoc, udělám to, protože si to můžu dovolit.“

Neapolská policie potvrdila, že Berlusconi není v tomto případě vyšetřován a je považován za oběť. Premiér ale řekl, že se necítí být Tarantinim podveden, protože podnikateli dával peníze, aby mu pomohl řešit tíživou finanční situaci jeho rodiny.

Berlusconi je nyní souzen v jiné kauze v Miláně. A to pro podezření, že platil za sex sedmnáctileté dívce. On i dívka obvinění popírají.

Vydáno pod