Dopravní masakr v Buenos Aires: Autobus se srazil se dvěma vlaky

Buenos Aires - Nejméně 11 mrtvých a 212 zraněných má na svědomí srážka autobusu se dvěma vlaky v Argentině. Podle svědků vjel autobus v centru Buenos Aires v době dopravní špičky na železniční přejezd, přestože svítila výstražná světla a byly napůl spuštěné závory. Řidič je mezi mrtvými, dvacet zraněných je ve vážném stavu. Podle mluvčího železniční společnosti TBA se objevila i verze, že pracovník autobusové společnosti ručně zvedl závoru, aby vozidlo mohlo přejet koleje.

Vlak narazil do městského autobusu na přejezdu, tlačil ho před sebou k nástupišti blízké stanice. Pak vykolejil a bočně i s autobusem vrazil do vlakové soupravy, která jela po sousední koleji. Nehoda se stala v době ranní špičky po šesté hodině. Svědci označují za zázrak, že lidé na nástupišti vyvázli živí.

Všech jedenáct obětí byli cestující v autobusu. Devět jich zemřelo na místě, dva podlehli svým zraněním o několik hodin později v nemocnici. Ranění byli převezeni do 13 nemocnic v argentinské metropoli. Podle informací ministerstva vnitra je 20 až 30 lidí raněno těžce.

Hasičům trvalo vyprošťování obětí několik hodin. Je to již pátá vážná nehoda na železnici v oblasti argentinské metropole za uplynulých devět měsíců, nicméně jen jedna ze čtyř předchozích si v únoru vyžádala lidské životy.