Při nehodě autobusu v Řecku zemřeli tři Češi

Atény – Tři čeští turisté ve středu zahynuli při havárii autobusu u města Grevena na severozápadě Řecka. Dvě ženy ve věku 52 a 67 zemřely na místě, další muž podlehl zraněním v nemocnici. Dalšího vážně zraněného Čecha operovali, několik lidí má lehčí zranění. Do autobusu ostravské cestovní kanceláře Nikolas Tours s jednadvaceti cestujícími narazil zezadu terénní vůz BMW a autobus převrátil. Cestovní kancelář organizuje návrat turistů zpátky do Česka. Příbuzní a přátelé se mohou obracet na nouzovou linku českého velvyslanectví v Aténách, kde jim poskytnou bližší informace.

Jedná se o klienty ostravské cestovní kanceláře Nikolas Tours, kteří pobývali v Řecku od pátku. Podle serveru řecké agentury APE bylo ve vozidle i několik dětí. Jsou to ale většinou starší lidé, kteří tady tráví dovolenou, byli na výletě v Meteorách a vraceli se zpátky.

Podle řeckých serverů odvezly zraněné přivolané sanitky do nemocnic v Greveně, Soluni a Ioanniny na severu země. Dva nejvážněji zranění byli na soluňské jednotce intenzivní péče. Jeden z nich svým zraněním podlehl, u druhého jsou lékaři optimističtí. Všichni cestující byli pojištěni proti úrazu.

Nehodu u silničního mostu na trase Ioannina - Kozani zavinila kolem 17:00 místního času (16:00 SEČ) podle serveru newsit.gr řidička terénního vozu, která do autobusu narazila zezadu. Český minibus se po střetu převrátil na bok a začal částečně hořet, ale plameny se podařilo rychle uhasit. „Ještě, že jsme neuhořeli i my,“ řekla podle newsit.gr lámanou angličtinou jedna z cestujících.