Mladík z lesa neví, kdo je. Stopy vedou i do Česka

Berlín – Záhadu jak z filmu teď řeší němečtí policisté. Na začátku září se v Berlíně objevil zmatený asi sedmnáctiletý mladík. Mluví plynně anglicky a tvrdí, že posledních pět let žil s otcem v lesích. Hoch vlastně ani pořádně neví, kdo je a kde se vzal. To teď zjišťují vyšetřovatelé. A stopy by dokonce mohly vést i do Česka.

Přesně pátého září se na berlínské radnici z ničeho nic objevil 17letý mladík, který vypadal jako každý jiný teenager. Jenže pracovníci zdejšího úřadu poté vyslechli jeho příběh a nestačili se divit. „Jsem na světě úplně sám a nevím, kdo jsem. Prosím, pomozte mi,“ řekl jim chlapec.

Hoch, který si říká Ray, přišel do Berlína jen s ruksakem a spacím pytlem. Tvrdí, že posledních pět let žil s otcem v německých lesích, kam se uchýlili poté, co měli autonehodu. Otec ale nedávno zemřel, Ray ho pohřbil a vydal se podle jeho instrukcí do velkoměsta. Tady se nahlásil úřadům. 

Jenže záhadou je, kdo vlastně je. Mluví totiž plynně anglicky, německy umí jen pár slov. Odkud se vzal, nikdo neví. Policie se to proto snaží zjistit. A spekuluje se, že mladík mohl pobývat i v Česku, do pátrání se tak podle německých médií zapojí i české úřady.   

Policisté teď pátrají hlavně po těle Rayova otce. Chlapec si ale nepamatuje, kde ho přesně pohřbil. Vyšetřovatelé se domnívají, že to mohlo být dokonce někde na českém území. „Kontaktovali jsme Interpol a také českou policii, abychom zjistili, zda by les na jih od města nemohl být někde na českém území,“ řekl pro Daily Mail mluvčí berlínské policie. 

Hoch je jinak v dobrém zdravotním stavu, starají se o něj v jednom z berlínských zařízení pro péči o mládež.

Vydáno pod