Únosci odvlekli Francouzku z Keni do Somálska

Nairobi - Neznámí ozbrojenci unesli na keňském ostrově Manda ženu z Francie. Jedná se už o druhý útok v této oblasti za poslední tři týdny. Žena jezdila na ostrov pravidelně a byla mezi obyvateli známá. Keňská policie zahájila rozsáhlá pátrání, podle některých informací zamířili únosci s Francouzkou do sousedního Somálska.

Partner ženy John Lepapa řekl, že do jejich domu na pláži vtrhla šestice maskovaných mužů. Všichni v domě si museli lehnout obličejem k zemi. Ženu pak odvlekli do připraveného člunu. Šlo prý zřejmě o cílený útok, protože únosci se pořád ptali, kdo z lidí v domě je cizinka.

Francouzské ministerstvo zahraničí tvrdí, že únosci zřejmě zamířili do Somálska. Keňské i francouzské úřady po útočnících pátrají. Člun únosců pronásledovala pobřežní stráž. Strhla se přestřelka, při které se několik únosců zranilo.

V této oblasti jde již o druhý podobný incident za poslední měsíc. V září v luxusním hotelu asi 50 kilometrů severně od nedalekého ostrova Lamu přepadli útočníci britský manželský pár, který tu byl na safari. Muže zabili a manželku unesli. Somálští piráti poté uvedli, že je zadržována v Somálsku.