Noční můra Knoxové skončila, už je doma

Seattle – Amanda Knoxová je zpátky doma v americkém Seattlu. V pondělí 24letou americkou studentku propustili z italského vězení poté, co ji osvobodil odvolací soud v Perugii. Před dvěma lety ji spolu s italským přítelem Raffaelem Sollecitem poslal za mříže za sexuálně motivovanou vraždu britské studentky Meredith Kercherové. Obžaloba proti nim ale neshromáždila dostatek důkazů.

Místo dalšího pobytu ve vězení zamířila americká studentka Amanda Knoxová z Itálie přímo domů. Dnes v noci přistálo letadlo z Perugie v jejím rodném Seattlu. Dívka neskrývala dojetí: „Dívala jsem se z letadla dolů a zdálo se mi, že to všechno ani není pravda.“ Skončil pro ni totiž čtyřletý kolotoč vyšetřování, soudů a vězeňského života. 

Knoxová na letišti poděkovala všem, kteří ji podporovali. „Jsem strašně dojatá,“ řekla na krátké tiskové konferenci. 

Její otec pak nastínil dívčinu budoucnost, mohla by se prý vrátit do školy. Knoxová byla v Itálii na studijním výměnném pobytu. Jenže v roce 2007 byla zavražděna její spolubydlící, britská studentka Meredith Kercherová. 

Italská policie obvinila z brutální vraždy Knoxovou a jejího tehdejšího přítele Raffaela Sollecita. Rozběhl se monstrózní proces, ve kterém obžaloba vinila Američanku ze sexuálně motivované vraždy. Kercherovou totiž vrah ubodal, podřízl jí hrdlo, navíc byla oběť nahá. Knoxová dostala u soudu 26 let vězení. V odvolacím procesu se ale podařilo toto rozhodnutí zvrátit.

Knoxová je už doma (zdroj: ČT24)