Španělská veselka roku - vdala se 85letá vévodkyně

Madrid - Jedna z nejbohatších a nejznámějších postav španělského veřejného života, 85letá vévodkyně z Alby, se potřetí vdala. Jejím mužem se stal o 25 let mladší úředník Alfonso Diez. Sňatku přihlížely stovky lidí, kteří novomanžele procházející po červeném koberci přivítali bouřlivým potleskem a křikem. Vévodkyně známá pro své kudrnaté vlasy, pisklavý hlas a pestrobarevné oblečení, patří mezi nejznámější lidi ve Španělsku.

Šlechtična se s Diezem seznámila díky svému druhému manželovi a stali se z nich přátelé. Před třemi lety se náhodou potkali před kinem v Madridu a začali se scházet. Šest vévodkyniných dětí z prvního manželství se sňatkem své matky nesouhlasilo a nakonec se dvě z nich dnešní svatby nezúčastnilo. V červenci se vévodkyně – ve snaze své potomky uklidnit - rozhodla rozdělit jim své paláce a zámky. Její majetek se odhaduje na 800 milionů až 4,7 miliardy dolarů.

Počátkem tohoto týdne propukl kolem vévodkyně skandál, když jeden se španělských magazínů zveřejnil její 30 let starou fotku, na které se opaluje nahoře bez.