Mladík z lesa možná pochází ze Švýcarska

Berlín – Německá záhada, kdo je mladík z lesa, který si říká Ray, by mohla mít už brzy řešení. K 17letému hochovi se totiž přihlásil švýcarský pár, který tvrdí, že je Ray jejich vnuk. To teď musí prověřit testy DNA. Zmatený mladík se v září přihlásil německým úřadům, kterým tvrdí, že posledních pět let žil s otcem v lesích. Ten ale zemřel, a tak se hoch vydal do města. Neví ale kdo vlastně je a odkud pochází. Jenže v této verzi se podle médií objevují podezřelé trhliny…

Ray 5. září přišel na berlínskou radnici a poprosil o pomoc. Před pěti lety prý měla jeho rodina autonehodu, kterou nepřežila jeho matka. S otcem pak následující roky žil ve stanu v lese. Jenže otec Raye měl letos nehodu a zemřel. Mladík ho proto zakopal někde v lesích a vydal se do Berlína, jak mu prý otec radil. Ray tvrdí, že neví kdo je a odkud pochází. 

Jenže podle médií tenhle příběh v mnoha detailech nesedí. Stan, ve kterém měl chlapec strávit posledních pět let v lesích, prý vypadá jak nový. Stejně tak má Ray neopotřebované oblečení. Nenašel se ani hrob otce a před pěti lety nezemřela v Německu při autonehodě žádná žena takového jména, které Ray uvádí. 

Chlapec se navíc nechce fotit, média tak mají k dispozici pouze jeho podobiznu. Na základě obrázku ho ale údajně poznali jeho švýcarští prarodiče. Ti se teď přihlásili německým úřadům a chtějí identitu chlapce prověřit na základě testů DNA.