Rakousko zasypal sníh - silnice i železnice uzavřeny

Innsbruck - Rakouské Alpy zasypal první sníh. Způsobil při tom značné problémy v dopravě. Uzavřeny jsou četné silnice přes průsmyky a několik železničních tratí. Policie hlásí zvýšený počet dopravních nehod. Hlavní tahy jsou ale bez větších obtíží průjezdné.

Sněžení zasáhlo v noci na dnešek tyrolské Alpy a způsobilo problémy v dopravě. Silnice přes několik horských průsmyků musely být uzavřeny a také železniční trať poblíž Kitzbühelu byla zablokována. Napsala to agentura APA s odvoláním na tyrolskou policii.

Místy hrozily laviny

Uzavřen musel být průsmyk Thurn, a to nejen kvůli sněhu na vozovce, ale i kvůli stromům přetíženým sněhem, které hrozily pádem. Po několik hodin byla zablokována i státní silnice přes Brennerský průsmyk. Policie uzavřela také silnice přes Hantenské sedlo a Timmelské sedlo. Kvůli lavinovému nebezpečí uzavřela rovněž Silvrettskou vysokohorskou silnici.

Rakousko
Zdroj: ČT24

Na sněhu došlo k několika dopravním nehodám. V okrese Reutte nedokázal řidič osobního vozu včas zastavit před stromem vyvráceným na vozovku pod tíží sněhové nadílky a narazil do něj. Vznikly ale pouze hmotné škody, zraněn nebyl nikdo.

Železniční trať zablokovanou sněhem mezi Saalfeldenem a Salcburkem poblíž Kitzbühelu uvolnily podle státní železnice ÖBB pracovní čety až k poledni.