Co se dá najít v mexickém vězení? Kohouti i prostitutky

Acapulco (Mexiko) - Překvapivé výsledky přinesla přepadová kontrola, kterou provedly místní úřady ve věznici v mexickém Acapulku. Při zátahu v síti uvízli dva papoušci, stovka kohoutů, 19 prostitutek a dva pytlíky marihuany. Vězni navíc měli v celách stovku televizorů s plazmovou obrazovkou, několik lahví alkoholu a nože.

Kontrola proběhla v pondělí před rozbřeskem, upřesnil mluvčí státu Guérrero Arturo Martínez. Podle jeho slov „nikdo netuší“, jak se ženy, ptáci a další nepovolené objekty do věznice dostali. Jasné je jen to, že kohouti sloužili ke kohoutím zápasům, které jsou stále oblíbené v některých částech země.

Soutěž o celu s ledničkou a klimatizací

Mexické věznice jsou nechvalně známé svou přeplněností, korupcí a vzpourami. Není to navíc poprvé, co se v nich našlo vybavení nebo zbraně, které do běžného vybavení nápravného zařízení nepatří. V červenci letošního roku se ve věznici v Sonoře zjistilo, že vězni provozovali dokonce vlastní loterii o to, kdo obsadí luxusní celu vybavenou ledničkou, DVD přehrávačem a klimatizací.