Berlusconi skoncoval s politikou, bude mít čas chodit k soudům?

Řím – Italský expremiér Silvio Berlusconi skončil v politice, jeho jméno ale zřejmě bude dál plnit stránky novin. Čelí totiž hned několika soudním procesům, kterým se často jako předseda vlády vyhýbal. Například dnes bude pokračovat proces, ve kterém se má Berlusconi zodpovídat z toho, že uplatil svého právníka, aby svědčil v jeho prospěch.

Italský expremiér Silvio Berlusconi zase stojí před soudem. Obžaloba mu přičítá, že dal svému právníkovi Davidu Millsovi 600 tisíc dolarů, aby vypovídal v jeho prospěch. Berlusconi obvinění odmítá. „Je mi naprosto lhostejné, jestli budou procesy pokračovat, protože já je považuji za úplně směšné. Přísahám na své děti a vnuky, že se soudy zabývají neexistujícími kauzami,“ prohlásil expremiér. 

A není to jediný soud, který bude muset Berlusconi absolvovat. Musí také vysvětlovat aféru s dívkou Ruby nebo daňové úniky jeho mediální společnosti. Bývalá hlava italské vlády figuruje ve více než desítce případů. Několikrát už byl Berlusconi odsouzen, zatím ale jen nepravomocně.

V Itálii pokračuje jeden ze soudů s Berlusconim (zdroj: ČT24)
Vydáno pod