Nebezpečný bankovní lupič se maskuje za staříka

Kalifornie - V jižní Kalifornii ve Spojených státech trápí policisty bankovní lupič, který používá rafinovaný převlek. Maskuje se za starce, z bank přitom už ukradl desítky tisíc dolarů. Svědci potvrzují, že lupič je za důchodce jen převlečený, figura a hlas prý neodpovídají věku starého muže.

Vypadá jako neškodný stařec, který si jde do banky pro pár drobných, jenže zdání klame. Muž je obávaným lupičem, který za dva roky přepadl 15 bank po celé jižní Kalifornii. Maskuje se kšiltovkou a brýlemi a někdy má i kyslíkový přístroj. Policie dala neznámému muži přezdívku podivínský bandita. 

Přepadená úřednice Emily:

„Přišel, požádal o peníze, podal mi lístek a řekl: Když mi je nedáte, zabiju vás a všechny ostatní v bance.“

Přepadená svědkyně potvrdila federálním vyšetřovatelům myšlenku, že nemusí jít nutně o starce, nýbrž o mladého člověka, který se dobře maskuje. „Vypadal velmi divně, to nebyla normální tvář,“ popsala.

Podobný případ se stal v loňském roce, kdy muž převlečený za starce nastoupil do letadla z Hongkongu do Kanady. Navíc firma na převleky v Los Angeles vyrábí masky podobné obličeji podivínského bandity. Ten ale zatím policii uniká. Policisté slibují odměnu 20 000 tisíc dolarů tomu, kdo pomůže zloděje chytit.

Vydáno pod