Sprinter chce na olympiádu, prodává se proto v aukci

Londýn – Nedostatek peněz ve sportu není jen český problém. Originálně se rozhodl sehnat sponzora britský atletický reprezentant James Ellington. Nabídl sám sebe v internetové aukci. Kdo dá nejvíc, získá výhradní právo mít své logo na sprinterově dresu.

Britský sprinter James Ellington je zoufalý. Cítí v kostech, že na nadcházející olympiádě může zaběhnout svůj životní závod. Jenže na každodenní trénink mu chybí peníze. Na olympiádu ve vlastní zemi chce ale tak moc, že sám sebe nabídl do dražby. Jeho vyvolávací cena je 30 000 liber, tedy necelý milion korun. „To pokryje náklady na trénink, cestovní výdaje, výbavu, fyzioterapii a doktora. Všechno to základní. A možná to pokryje i moji hypotéku,“ vypočítává náklady britský sprinter. 

V internetové dražbě si na něj vsadilo už 61 jednotlivců i firem. Nejvyšší nabídka se zatím vyšplhala na 31 200 liber. 

Slibnou kariéru šestadvacetiletého běžce přerušilo před čtyřmi lety vážné zranění. Velcí sponzoři od něho dali ruce pryč. Letos se mu ale přestala lepit smůla na paty. Na mistrovství světa v jihokorejském Tegu byl nejrychlejším z britských sprinterů, 200 metrů zaběhl za 20,52 vteřiny. 

Reportáž Blanky Závitkovské a Petry Flanderkové (zdroj: ČT24)