Svět se připravuje na silvestrovské oslavy

New York – Přípravy na příchod nového roku po celém světě vrcholí. Newyorské Time Square zažilo testovací vrhání konfet, v brazilském Rio de Janeiru zase chystají obrovskou novoroční party. Ještě před ní přišli na slavnou pláž Copacabana vyznavači tradičního náboženství, aby rok 2012 přivítali po svém.

Vyznavači bohyně moře a plodnosti Jemanži se už tradičně před koncem roku schází na legendární pláži Copacabana, aby jí poděkovali a nabídli květiny. Výměnou za to si mohli tiše něco přát. „Poprosila jsem Jemanžu o dobré zdraví, mír, jednotu a všem jen to nejlepší,“ řekla jedna z účastnic.

Newyorčané zase mohli po svém skoncovat s něčím, co je provázelo letošním rokem a co v tom příštím už ve svém životě nechtějí. Robert Santoriella přišel s tím, že by rád hodil za hlavu vzácnou formu leukémie, kterou trpí jeden z jeho synů. Newyorské centrum novoročních oslav, Time Square, se v den oslav rozzáří. Na hlavy oslavujících se již tradičně snesou tisícovky konfet. Tuny drobných papírků se ale vždy vyhazují ručně, proto je třeba celou akci pořádně natrénovat.

Vydáno pod