Británií se prohnala silná bouře

Londýn – Británii zasáhla bouře. Ve Skotsku poryvy větru narážely rychlostí přes 160 kilometrů v hodině. Tisíce lidí v Anglii, Skotsku a Severním Irsku byly bez elektřiny. Vichřice na několik hodin uzavřela doverský přístav a přerušila lodní spojení s Evropou. Jeden muž zemřel, když na jeho auto spadl strom. Řidič autobusu po zásahu padajícím stromem utrpěl těžká zranění. Druhou obětí dnešní vichřice je člen posádky tankeru. Přišel o život, když plavidlo u anglického pobřeží zasáhla vysoká vlna. Informovala o tom stanice BBC.

V hrabství Surrey padající strom vážně zranil řidiče autobusu. Vichr zde také strhl část střechy nad hlavní tribunou hipodromu v Epsomu. Na několika místech Anglie, Walesu a Skotska byla přerušena či narušena automobilová, lodní, železniční a letecká doprava.

Letiště v Edinburghu letadla nepřijímá, startující letadla se často na cestu vydala se zpožděním. Na mnoha místech padající stromy zpřetrhaly elektrické vedení a zatarasily
silnice. 
   
„Máme k dispozici 23 týmů, a jakmile jsou nám nahlášeny nějaké incidenty, posíláme je na místo, kde odstraňují stromy a obnovují dopravu,“ řekl Andrew Savage ze správy dálnice v anglickém hrabství Warwickshire.