Smrt herečky Woodové – nešťastná náhoda, nebo zločin?

Los Angeles – Smrt herečky Natalie Woodové v roce 1981 je stále obestřena záhadou. Loni v listopadu začali vyšetřovatelé případ znovu prověřovat, jenže znovuobnovené pátrání nepřineslo žádné nové důkazy. Stále tak není jasné, za jakých okolností zemřela. Zda se herečka při plavbě na jachtě utopila nešťastnou náhodou, nebo zda se stal nějaký zločin.

Šéf losangeleských kriminalistů William McSweeney oznámil, že několik týdnů výslechů a další vyšetřovací práce nepřinesly žádný důkaz o tom, že by šlo o vraždu. 

Natalie Woodová zemřela večer 28. listopadu 1981. Plavila se tehdy na jachtě s manželem Robertem Wagnerem a hercem Christopherem Walkenem u kalifornského ostrova Santa Catalina. Po večeři na břehu se trojice vrátila na loď a popíjela alkohol. Wagner se pohádal s Walkenem. Ten si pak šel lehnout do kajuty.

Wagner zůstal s kapitánem lodi Dennisem Davernem. Pak si všimli, že zmizela Woodová a s ní i záchranný člun. 

Tělo Woodové objevili ve vodě asi půldruhého kilometru od jachty. Původní vyšetřovací verze tvrdí, že Woodovou probudil zvuk člunu narážejícího do boku jachty, šla ho lépe uvázat, ale uklouzla na schodech a spadla do vody.