Kvasnicová pomazánka, sobí paroh a past na komáry

Londýn – Vymyslet vhodný dárek pro budoucího krále a královnu, kteří si nemohou stěžovat na to, že by jim něco chybělo, není nic jednoduchého. A tak loni britský princ William a jeho manželka Kate dostávali roztodivné dary. Na uvítanou v Austrálii obdržel pár třeba tradiční kvasnicovou pomazánku. Vůbec nejčastěji ale lidé na oficiálních návštěvách obdarovávali Williama a Kate klobouky.

Loni britský následovník a jeho partnerka, později manželka, podnikli celkem dvě zahraniční návštěvy. V březnu cestovali po Austrálii a Novém Zélandu, v červenci a červnu pak vyjeli do Kanady a Spojených států. Vůbec nejčastěji během těchto dvou návštěv dostávali William a Kate nějakou pokrývku hlavy – nasbírali jich dohromady něco kolem dvaceti – od baseballové čepice přes kovbojské klobouky až po elegantní dámskou hučku pro Kate. 

Čepice se přitom mohou řadit mezi ty praktičtější dary, které pár dostal. Kate s Williamem totiž byli podarováni třeba i sobím parohem nebo kvasnicovou pomazánkou. Z Nového Zélandu si také odvezli sbírku úlomků z trosek po zemětřesení ve městě Christchurch. Kanadské ministerstvo zdravotnictví jim pak věnovalo past na komáry. Z Kanady si také odvezli vábničku na lososy. 

Módní ikona Kate si na zahraničních cestách obohatila svůj šatník nejen o nejroztodivnější hučky, od kanadského ministra zahraničí například dostala i tři páry bot. Princ William pak obdržel leteckou helmu, nůž nebo vestičku z kostkované látky, která ladí s kloboučkem pro Kate.

Vydáno pod