Obamová se brání, dusno v Bílém domě prý nedělá

Washington – Manželka amerického prezidenta Michelle Obamová se dnes obhajovala v televizním interview pro stanici CBS. Udělala to poté, co vyšla kniha The Obamas (Obamovi), podle které Michelliny politické názory vyvolávaly spory s poradci prezidenta Baracka Obamy.

„Starám se o svého manžela. Jsem jedním z jeho největších spojenců. Jsem jedním z jeho největších důvěrníků,“ obhajovala se v rozhovoru Michelle. Zdůraznila však, že s Obamou nechodí na jeho politická jednání a že ani neměla spory s jeho spolupracovníky. 

Řekla také, že je unavená z toho, jak se ji někteří lidé stále snaží vykreslit jako „naštvanou černošku“. Zároveň ale připustila: „Když s něčím nesouhlasím, řeknu to svému manželovi.“ 

Podle autorky knihy, novinářky Jodi Kantorové je ovšem Obamová v Bílém domě významnou silou v pozadí. Poradci prezidenta se údajně s některými jejími názory nebyli schopni ztotožnit. Největší napětí prý panovalo mezi první dámou, bývalým šéfem poradců Bílého domu Rahmem Emanuelem a bývalým tiskovým tajemníkem a prezidentovým poradcem Robertem Gibbsem.

Úryvek z rozhovoru s Michelle Obamovou sledujte ZDE.