V New Yorku jde o život, z výšky padají nákupní vozíky

New York – Zvláštní případy teď řeší newyorská policie, v Bronxu a v Harlemu útočníci napadli své oběti nákupním vozíkem. Shodili je na ně z výšky. Naštěstí nikdo nepřišel o život, dvě oběti jsou v nemocnici ve stabilizovaném stavu. Policie zatím pachatele nenašla.

Poslední případ se stal v pondělí v Bronxu v nákupním středisku Gateway Center. Obětí útoku byli dvaapadesátiletý a třicetiletý muž. Někdo na ně ze třetího patra víceúrovňového parkoviště shodil nákupní vozík. K útoku údajně došlo kvůli sporu dvou taxikářů. 

Dohadovali se o zákazníka. Pak jeden z nich vyběhl do vyššího patra garáže, popadl vozík a shodil jej na dva řidiče dole. Místní taxikáři přitom tvrdí, že nejde o první případ. Jeden z nich, jménem Maximo Pena, říká, že zhruba před rokem mu prý někdo hodil vozík na zaparkované auto. „Něco se s tím musí udělat. Nejdříve to byl útok na auto. Teď na život,“ poznamenal. 

K incidentu s nákupním vozíkem přitom došlo i loni na konci října v Harlemu. Dva dvanáctiletí kluci tady v obchodním středisku East River Plaza shodili ze čtyř pater vozík na ženu. Žena byla vážně zraněná a bude mít doživotní následky. 

Obě nákupní centra po útocích posílila ostrahu. Zákazníci jsou ale přesto znepokojeni. „Jestli se to stalo jednou, může se to stát znovu,“ uvedla v úterý v centru East River Plaza zákaznice Camille Vilariniová.