Nejmenší muž světa zřejmě žije v Nepálu

Káthmándú - Zástupci Guinnessovy knihy rekordů se chystají odcestovat do odlehlého údolí v jihozápadním Nepálu, aby přeměřili dvaasedmdesátiletého muže, který o sobě tvrdí, že je nejmenší na světě. Informovala o tom agentura AFP.

Čandra Bahádur Dangi je údajně jen 56 centimetrů vysoký a váží 12 kilogramů. „Máme v úmyslu odcestovat do vesnice pana Dangiho a oficiálně ho přeměřit,“ uvedl v e-mailu zaslaném agentuře AFP šéfredaktor Guinnessovy knihy rekordů Craig Glenday.

Dangi si získal oblibu místních
   
Nepálská televize odvysílala záběry Dangiho skákajícího z lavičky v parku. Nechala také promluvit členy jeho rodiny, podle nichž nebyl nikdy nemocný, nebral léky a ani nemusel do nemocnice. Dangi je v jižním Nepálu už nyní svým způsobem celebritou. Pravidelně se objevuje na místních akcích a zahajuje náboženské slavnosti.
   
Pokud se jeho výška oficiálně potvrdí, uzme primát nejmenšího člověka na světě Filipínci Junrey Balawingovi, který měří 59,93 centimetru a titul převzal po jiném Nepálci: Khágendra Thapa Magar byl v roce 2010 oficiálně změřen s výškou 67 centimetrů.