Zachytilo video legendárního záhadného červa?

Island - Náhodný svědek údajně natočil na východě Islandu tajemné zvíře. Podle místních může být bájným tvorem z místních legend, červem z řeky Lagarfljót. První zmínky o něm sahají až do poloviny 14. století. Původně byl prý malým červem z vřesovišť. Podle legendy vyrostl díky zlatu. Skeptici ale tvrdí, že kamera nezachytila záhadného živočicha, ale jen zmrzlé sítě.

Jezero Lagarfljot na východě Islandu je stejně jako to lochnesské ve Skotsku opředeno legendou. Údajně zde žije záhadné stvoření. Má být podobné obřímu hadovi či červovi. U jezera pak 2. února Hjortur Kjerulf natočil video, na kterém zachytil něco velmi zvláštního. 

„Islandské monstrum, které se datuje už od roku 1345, bývá popisováno jako bledé hrbaté zvíře, dlouhé asi 50 stop, na hlavě a na krku mu raší dlouhé vousy,“ říká Loren Coleman, ředitel Mezinárodního kryptozoologického muzea v Porlandu v Maine. 

Po zhlédnutí nejnovějšího videa je ale Coleman skeptický. Podezřelé se mu zdají především robotické pohyby stvoření. „Co mi přijde zvláštní, že když se podívám na ocasní část, pohybuje se úplně stejně jako další část. Na tomto videu se to stvoření pohybuje blokově, což by nasvědčovalo, že je to uměle vytvořené,“ myslí si.