Letadlo ohrozilo Obamův vrtulník a pak v něm našli drogy

Los Angeles - Dvojí smůlu měl pilot malého letadla v Kalifornii. Jeho cessna nejprve narušila bezpečnostní prostor kolem vrtulníku prezidenta Baracka Obamy. Stíhačky amerického letectva ho proto odklonily a donutily přistát na nejbližším letišti. Pak se navíc ukázalo, že převáží 18 kil marihuany. A tak pilot skončil ve vazbě a konopí v policejním skladu.

Dvě stíhací letadla F-16 musela zasáhnout poté, co malé letadlo narušilo bezpečnostní prostor kolem vrtulníku amerického prezidenta Baracka Obamy. Stíhací stroje vzlétly ze základny v Riverside, když se poblíž losangeleského mezinárodního letiště dostala do zakázaného leteckého prostoru Cessna-182. Informoval o tom mluvčí americké armády Michael Kucharek. Tajná služba ujistila, že při incidentu nebyl americký prezident ohrožen. 

Posádky stíhaček s pilotem malého letadla navázaly kontakt a přinutily ho přistát na nejbližším letišti v Long Beach. Jenže jak se potom ukázalo, narušení bezpečnostního prostoru nebyl jediný prohřešek, kterého se pilot dopustil. V letadle totiž ukrýval i 18 kilo marihuany, a tak pilot putoval rovnou za mříže.