Při srážce amerických vojenských vrtulníků zemřelo sedm lidí

Yuma (USA) - Při srážce dvou vrtulníků zahynulo ve středu večer při cvičení poblíž města Yuma ve státě Arizona sedm vojáků americké námořní pěchoty. Oznámilo to dnes americké ministerstvo obrany. Vojáci byli ze základny Miramar na jihu Kalifornie. Bylo zahájeno vyšetřování příčin nehody.

„Vrtulníky AH-1W Cobra a UH-1Y Huey se účastnily rutinního cvičení ve středu večer místního času,“ píše se v prohlášení Pentagonu. Podle něj bylo zahájeno vyšetřování příčin nehody. Maureen Dooleyová ze základny Miramar upřesnila, že vrtulníky cvičily v oblasti na pomezí Arizony a Kalifornie, protože tamní podmínky připomínají Afghánistán.

V poslední době v této oblasti havarovalo několik strojů námořní pěchoty. V září dva její vojáci zemřeli při havárii vrtulníku na kalifornské základně Camp Pendleton. Na stejné základně zahynul další voják, když se zřítila jeho helikoptéra.

Podle amerických médií středeční srážku nikdo nepřežil. Stroje Cobra mají na palubě pilota a střelce a jsou hlavní útočnou helikoptérou námořní pěchoty. Stroj UH-1Y je užitkovým vrtulníkem, který má jednoho nebo dva piloty, velitele a počet členů posádky závisí na misi.

Vydáno pod