Střelec v Chardonu zabil spolužáka a čtyři další zranil

Chardon (USA) - Jeden student zemřel a čtyři další byli dnes zraněni při střelbě, kterou ve střední škole v Chardonu nedaleko amerického Clevelandu zahájil jejich spolužák. Policie pachatele zajistila, motiv jeho činu vyšetřovatelé nesdělili. Útočník zahájil palbu z ruční zbraně ve školní kantýně. Po střelbě ve škole zavládla panika, studenti prchali do učeben a chodeb ve snaze uniknout kulkám.

Útočník po střelbě ze školní budovy nejprve uprchl, ale pronásledoval ho jeden z učitelů. Policisté nakonec střelce dopadli v jeho autě asi kilometr od místa činu. Na místo střelby byly vyslány vrtulníky s lékaři, všechny školní budovy v okolí byly preventivně uzavřeny.

Zranění studenti, mezi nimiž byli čtyři chlapci a jedna dívka ve věku 16 a 17 let, byli převezeni do nemocnice. Tam jeden z nich následkům střelby podlehl.

Chardon leží asi 50 kilometrů východně od Clevelandu ve státě Ohio. Tamní střední školu navštěvuje přes tisíc dětí. Jména pachatele ani obětí policie s ohledem na jejich věk nezveřejnila.

Vydáno pod