Američanka porodila už tři děti 29. února

New York – Američanka porodila už potřetí dítě 29. února, vyrovnala tak rekord norské rodiny z 60. let minulého století. Dcera Davida a Louise Estesových Jade se narodila ve středu ráno ve městě Provo jižně od utažského Salt Lake City přesně čtyři roky po svém bratru Remingtonovi a osm let po bratru Xavierovi. Malá Jade se přitom o pět dní opozdila za plánovaným termínem. Lékaři se proto rozhodli porod vyvolat.

„Ještě nikdy jsem nepřenášela, a tak jsem si nebyla jistá, jestli malá bude chtít čekat,“ říká Luise. „Ale jakmile padla půlnoc, pak už jsem věděla, že se to opravdu, opravdu stane.“ 

Narodit se 29. února s sebou nese jak výhody, tak nevýhody. „Přestupníci“ mají sice skutečné narozeniny jen jednou za čtyři roky, ale zato mohou s klidným svědomím dělit vlastní věk čtyřmi. „Už teď plánujeme, že našemu nejstaršímu koupíme ke čtvrtým narozeninám auto,“ zažertovala Louise, která má s manželem ještě dvě děti narozené na docela obyčejné datum.  

Jediný další známý případ tří dětí narozených v přestupném roce 29. února je rodina Henriksenových z Norska, jejichž potomci se narodili v roce 1960, 1964 a 1968.