Tisíce pasažérů uvízly v rychlovlacích mezi Británií a Francií

Paříž - Tisíců cestujících se dotkla porucha na trati mezinárodních rychlovlaků Eurostar mezi Francií a Velkou Británií. Někteří z nich uvízli v soupravách na řadu hodin. Cesta, která obvykle trvá dvě a půl hodiny, se protáhla až na devět. Kolem dnešního poledne byl provoz mezinárodních rychlovlaků zcela obnoven.

Celkem prý závada postihla tisíce pasažérů cestující v obou směrech. Někteří si podle BBC stěžovali, že nebyli informováni o důvodech, proč se vlaky zastavily. Společnost Eurostar ještě dnes dopoledne čtyři spoje zrušila. Mluvčí společnosti všem naštvaným cestujícím vzkázala, že Eurostar se jim za veškeré nepohodlí velice omlouvá. 
   
Eurostar provozuje železniční přepravu pod kanálem La Manche mezi Londýnem a Paříží, Londýnem a Bruselem a dalšími evropskými městy. Společnost zahájila provoz v listopadu 1994. V pondělí se s těžkostmi potýkaly také rychlovlaky TGV na trati v oblasti francouzského Lille, kudy se jezdí i do Bruselu. Husté sněžení tu strhlo v podvečer elektrické vedení a zastavilo tak dopravu těmito rychlovlaky.