Abercrombie & Fitch se se svými zaměstnanci věru nemaže

Řím - Pořádný bič jako na vojně na své zaměstnance upletl milánský obchod americké oděvní firmy Abercrombie & Fitch. Pokud se splete muž, čeká ho prý deset kliků, pokud se chyby dopustí jeho kolegyně, musí se připravit na to, že bude muset udělat deset dřepů. Fyzické tresty přispějí k tomu, že „se lépe poučíme z chyb,“ snažil se jistý manažer vysvětlit svým podřízeným, proč jsou pro ně kliky a dřepy prospěšné.

Americká oděvní firma, prodávající hlavně oblečení pro volný čas, si velmi zakládá na tom, aby lidé, kteří pracují v jejích obchodech, vypadali dobře. „Pokud mají ženy na obličeji příliš silnou vrstvu make-upu, dostávají nařízeno, aby si ho setřely. Když mají muži strniště, musejí se oholit,“ tvrdí odborářka Graziella Carneriová. Bývalý pracovník Abercrombie & Fitch listu Corriere della Sera potvrdil, že zaměstnanci museli za sebemenší provinění cvičit před manažerem obchodu.

Britský list The Guardian připomněl, že v roce 2004 Abercrombie & Fitch zaplatila odškodnění 40 milionů dolarů (748,6 milionu korun) skupině lidí s tmavou barvou pleti, hispánského a asijského původu, kteří ji obvinili z toho, že je odmítla zaměstnat, nebo je držela pryč od zákazníků. V roce 2009 získala od této americké společnosti odškodnění jistá žena z Londýna, která nosí protézu paže a kterou její zaměstnavatel raději přesunul do skladu, protože se nehodila k image firmy. Zaměstnanci továrny Abercrombie & Fitch na jihu Itálie si zase stěžovali, že když udělali chybu, museli vstát a říct: "Stojím za ho*no.

Vydáno pod