Kontroverzní film o Palinové míří na obrazovky Američanů

Los Angeles - Dnes večer bude televize ve Spojených státech vysílat film o jedné z nejbarvitějších postav americké politiky, republikánce Sarah Palinové. Snímek o bývalé aljašské guvernérce a kandidátce na viceprezidentku dokreslí právě probíhající primárky republikánské strany.

Američani zvolí nového prezidenta už za půl roku. Ještě předtím si ale můžou připomenout poslední volební drama. Republikánský splněný sen, který se hodně rychle proměnil v pravicovou noční můru. Film HBO s názvem Game Change zachycuje vzestup aljašské guvernérky, která dokázala před posledními volbami nadchnout americké konzervativní voliče. Mezi tři hlavní postavy filmu patří kromě Palinové, McCain a Steve Schmidt.

Scénárista filmu Danny Strong hovoří o jednom z nejzajímavějších politických příběhů naší doby. Někteří stoupenci Palinové film označují za historickou fikci a za sled scén, ve kterých jsou dialogy, prostředí i postavy vymyšlené, nebo upravené k nepoznání ve prospěch dramatičnosti filmu. Strong se však neobává, že by samotný film mohl rozhodnutí a názory voličů změnit.

Reportáž Michala Kubala (zdroj: ČT24)
Vydáno pod