Bojovat o Hrad bude i věčný rebel Petr Cibulka

Praha – Dalším z řady lidí, kteří si brousí zuby na prezidentské křeslo, je 61letý Petr Cibulka. Na konci února zveřejnil na svém webu výzvu, aby ho lidé svým podpisem podpořili v boji o Hrad. Celkem je potřeba padesát tisíc podpisů. Cibulka kandiduje za svou stranu Volte Pravý Blok, www.cibulka.net.

StB, soudní spory, Rusko

Disident a signatář Charty 77 pracoval před rokem 1989 jako dělník, z politických důvodů byl několikrát vězněn, například za šíření samizdatu. Nedokončil studium na brněnském VUT. Je známý jako šéfredaktor Necenzurovaných novin, kde v roce 1992 zveřejnil údajný kompletní seznam spolupracovníků StB. Seznamy se dočkaly knižní i internetové podoby. Kvůli nim absolvoval Cibulka několik soudních sporů. Cibulka se soudil i s bývalým prezidentem Václavem Havlem, který zveřejnění seznamů odsoudil. Cibulka ho kvůli tomu nazval v soudní síni „prasetem a hovadem“. Soud Cibulkovu žalobu zamítl, pozdější Cibulkovo stíhání kvůli hanobení prezidenta zastavil samotný Havel, i když Cibulka na stíhání trval. Cibulka žaloval i současného prezidenta Klause (tehdy šéfa ODS) za to, že Pravý blok označil za fašistickou stranu. 

Cibulka neúspěšně kandidoval do Evropského parlamentu i Senátu. Jeho strana v posledních volbách do sněmovny získala půl procenta hlasů. Cibulka si pak neúspěšně stěžoval u Nejvyššího správního soudu, že „masmediálně ostře diskriminační a nerovný charakter“ voleb dělá z hlasování reality show předem určených vítězů a poražených. Pravému bloku šéfuje od roku 2000. 

Podle dostupných informací má dospělého syna Tomáše, jehož matkou je bývalá politička, nyní advokátka Hana Marvanová. 

A jak Cibulka smýšlí o svých protikandidátech? Na jeho webu se lze dočíst, že například Jana Bobošíková je „nomenklaturní komsomolka“ a její Suverenita pak „populisticky primitivně protiněmecká“; Miloš Zeman pak zase „laciný vtipálek pro staromilce ve spojení s kýmkoliv, kdo bude zrovna po ruce“. 

„Otrok, který o ničem nerozhoduje“

Cibulka volá po přímé demokracii a odvolatelnosti politiků i státních úředníků. Jen tak prý lze změnit dnešní kriminální poměry. Česko nyní označuje za rusko-český skrytě totalitní guberniální kriminální stát a jeho obyvatele za „ovčany“, kteří ve volbách dávají svou důvěru „masmediálním kriminálním hvězdám“ vládnoucích rusko-českých parlamentních stran. „Za vším zlem hledejme Rusko a jeho agenty a málokdy se spleteme,“ praví se na webu. Program Pravého bloku je také obsažen přímo v názvu strany.

Cibulka také dlouhodobě kritizuje průběh privatizace. I kvůli tomu se považuje za poraženého, nikoliv vítěze sametové revoluce. Uvedl to v loňské anketě časopisu Reflex u příležitosti 22. výročí převratu. Podle něj se veškerý český a slovenský majetek rozkradl do Moskvou předem vybraných rukou. Navíc prý nebyly zločiny komunismu potrestány. „Pokládám se za stále jimi poraženého a poráženého bezprávného otroka, který ve své vlastní zemi jako její občan vůbec o ničem nerozhoduje. Věřím však, že všeho do času!“ prohlásil Cibulka. Rovněž nedávno v pořadu ČT24 Politické spektrum označil sametovou revoluci za privatizační puč.

Do souboje o prezidentský úřad se už přihlásil někdejší úřednický premiér Jan Fischer, šéfka Suverenity Jana Bobošíková a europoslankyně za KDU-ČSL Zuzana Roithová. TOP 09 usiluje o zvolení svého předsedy Karla Schwarzenberga. Sociální demokraté zvažují nominaci senátora Jiřího Dienstbiera či ekonoma Jana Švejnara. Občanští demokraté svého prezidentského kandidáta teprve vyberou ve stranických primárkách. Zmiňuje se především místopředseda Senátu Přemysl Sobotka a předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová. V posledních dnech se ale objevilo i jméno europoslance Evžena Tošenovského.

*Plný název strany: Volte Pravý Blok - stranu za snadnou a rychlou ODVOLATELNOST politiků a státních úředníků PŘÍMO OBČANY, za NÍZKÉ daně, VYROVNANÝ rozpočet, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU a NEZKORUMPOVANOU policii a justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET, kandidující s nejlepším protikriminálním programem PŘÍMÉ demokracie a hlubokého národního, duchovního a mravního obrození. VY NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM? NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOBĚ!!! - ale i s mnoha dalšími DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI K VOLBÁM, ale - pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedeni a okradeni - NEVOLIT ŽÁDNOU PARLAMENTNÍ TUNEL - STRANU vládnoucí (post) komunistické RUSKO - ČESKÉ totalitní FÍZLOKRACIE a jejich likvidační protinárodní politiku ČÍM HŮŘE, TÍM LÉPE!!! - jenž žádá o volební podporu VŠECHNY ČESKÉ OBČANY a daňové poplatníky, kteří chtějí změnit dnešní kriminální poměry, jejichž jsme všichni obětí, v jejich pravý opak! V BOJI MEZI DOBREM A ZLEM, PRAVDOU A LŽÍ, NELZE BÝT NEUTRÁLNÍ, A PŘESTO ZŮSTAT SLUŠNÝ!!! Proto děkujeme za Vaši podporu!!! Nevěříte-li na pokoru u popravčí káry, zdá-li se vám naše kandidátka málo dokonalá nebo postrádáte-li na ní zástupce své obce nebo města a přitom MÁTE ODVAHU v této válce Lidí Dobra s vládnoucími Lidmi Zla povstat z jimi naordinovaného občanského bezvědomí, kterým nás ničí a dnešní DEMOKRATURU, SKRYTOU TOTALITU a OTROKÁŘSTVÍ VYŠŠÍHO ŘÁDU zásadním způsobem změnit, KANDIDUJTE ZA NÁS!!! Kontakt: Volte Pravý Blok www.cibulka.net, PO BOX 229, 111 21 Praha. 

Politické spektrum (zdroj: ČT24)