Před indonéskou ambasádou v Paříži vybuchla bomba

Paříž - Před budovou indonéského velvyslanectví v Paříži dnes ráno vybuchla podomácku vyrobená bomba. Exploze nikoho nezranila, způsobila ale velké škody. Podle prvních poznatků vyšetřování tři neznámí muži položili balík před ambasádu, která leží v honosné 16. čtvrti francouzské metropole, sdělil nejmenovaný policejní zdroj. Následný výbuch zasáhl okolí do vzdálenosti padesáti metrů. Možné motivy pumového útoku zdroje zatím neuvedly.

Podezřelou tašku našel pod oknem budovy uklízeč, který vynášel odpadky. Když zjistil, že obsahuje výbušninu, pustil ji, odběhl a zavolal policii. Balíček, který podle pařížské policie mohl obsahovat i několik kilogramů výbušniny, explodoval asi v 05:00 středoevropského času, kdy se v okolí nepohybovalo mnoho lidí.

Výbuch rozbil okna velvyslanectví, které sídlí v budově z 19. století, a v blízkosti shořela dvě auta. Motivy pumového útoku zatím nejsou jasné a k atentátu se dosud nikdo nepřihlásil. Incident začala vyšetřovat protiteroristická jednotka pařížské policie.