Gang chytrých blondýnek přepadává bohaté Brazilky, krade jim kreditky

Rio de Janeiro - Brazilská policie pátrá po gangu převážně blonďatých mladých žen, které spáchaly sérii únosů a loupeží v Sao Paulu. Pachatelky si podle jejích informací vybírají oběti mezi bohatými ženami v nákupních střediscích. Informoval o tom zpravodajský server BBC News.

Jak uvedla místní jednotka specializující se na boj proti únosům, gang vyhlédnutou oběť sleduje k autu, tam ji okrade, a zatímco některá z únoskyň drží oběť v šachu zbraní, zbylé členky gangu si na její kreditní kartu pořídí luxusní zboží.

Gang tvoří vzdělané ženy

Členkami gangu jsou podle policistů mladé, vzdělané ženy ze střední třídy. Část z nich hovoří i cizím jazykem a některé zjevně studovaly v cizině, řekl BBC šéf saopaulské protiúnosové jednotky Joaquím Días Álves. „Jsou to opravdu hezké dívky, dobře oblečené a upravené,“ dodal.

Gang se snaží vybírat si oběti, které jsou jim podobné, takže nikdo nezpochybní jejich totožnost, když použijí cizí kreditní karty. Policie předpokládá, že v Sao Paulu působí už tři roky a okradly nejméně 50 lidí. Pomalu ale prý jejich síť rozplétá a už se podařilo zadržet tři podezřelé včetně jednoho muže.