Požár na srbské diskotéce připravil o život šest mladých lidí

Novi Sad (Srbsko) - Šest mladých lidí zahynulo v noci na dnešek při požáru diskotéky v severosrbském městě Novi Sad. Požár, který podle prvních informací způsobila špatná elektroinstalace, se hasičům podařilo rychle dostat pod kontrolu, oběti se ale udusily dýmem.

Jak napsal srbský server Press Online, tři mladíky a tři dívky oheň uvěznil na toaletách, odkud nebyli schopni utéct. Zbylým třem stovkám návštěvníků se podařilo uniknout a jen dva další lidé byli lehce zraněni v panice při útěku z hořící budovy.

Podle srbského ministra vnitra Ivici Dačiče byla diskotéka Kontrast pravidelně kontrolována a při prohlídkách inspektoři neobjevili žádné závady. Také podle Dačičova podřízeného, šéfa oddělení pro mimořádné situace, nešlo o žádný „divoký podnik“, ale o řádně registrovanou diskotéku.

  • 1 z 6 obětí požáru na srbské diskotéce zdroj: ČTK/AP
  • Diskotéka v severním Srbsku po požáru zdroj: ČTK/AP

Za posledních několik let jde už o třetí případ, kdy v metropoli Vojvodiny zahynuli lidé při požáru zábavního podniku. Před čtyřmi lety zemřelo při požáru jednoho zdejšího baru dokonce osm mladých lidí, další dva hosté přišli o život, když oheň zachvátil hotel Putnik.

Vydáno pod