Rektor francouzského institutu byl nalezen mrtev v newyorském hotelu

New York - V New Yorku byl za podezřelých okolností nalezen mrtev rektor prestižního francouzského Institutu politických studií Richard Descoings. Policejní zdroje uvedly, že byl nalezen nahý v hotelovém pokoji. Vyšetřování bylo ihned zahájeno.

Známou univerzitu Institut politických studií (Institut d'Etudes Politiques de Paris), která je známá pod zkráceným označením Sciences Po, vedl Descoings téměř 16 let. Škola patří k nejlepším ve Francii a je považována za líheň vysokých státních úředníků a politiků.

V pokoji byl podezřelý nepořádek

Podle policejních zdrojů byl Descoings na konferenci na newyorské Columbijské univerzitě. V úterý ráno však na jednání nepřišel a byl nalezen odpoledne nahý ve svém hotelovém pokoji, který byl v nepořádku. Policie považuje úmrtí za podezřelé a zahájila vyšetřování.

I když dveře pokoje nejevily známky násilného vniknutí, v pokoji se podle všeho pil alkohol a s Descoingsem tam mohl být další člověk, uvedly zdroje.

Descoings vedl univerzitu od roku 1996 a otevřel ji studentům z chudých rodin a ze zahraničí. Na škole býval profesorem i Dominique Strauss-Kahn, který je vyšetřován kvůli obvinění ze znásilnění v jiném newyorském hotelu loni v květnu.