Vraždění ve Francii neustává, žije v Paříži sériový vrah?

Paříž - Francouzi se ve své vlastní zemi přestávají cítit bezpečně. Po úspěšném dopadení Mohammeda Meraha to vypadá, že na jižním předměstí Paříže působí sériový vrah. Policie vyjádřila tuto obavu poté, co ve čtvrtek v Grigny u metropole někdo bez zjevného důvodu zastřelil v domovní chodbě 47letou ženu stejnou zbraní, kterou od listopadu byly postupně zavražděny tři další osoby. Uvedly to dnes servery francouzských médií.

Ve všech čtyřech případech střelec použil stejnou pistoli ráže 7,65 milimetru. Nejméně při poslední vraždě ujel pachatel z místa činu na motorce či skútru. Poznatky o čtyřech vraždách v listopadu, únoru, březnu a dubnu nasvědčují tomu, že vždy jednal stejný člověk.

Na případu dělá stovka vyšetřovatelů 

Mezi zločiny není zřejmá spojitost, řekla novinářům prokurátorka Marie-Suzanne Le Queauová z předměstské obce Evry. „Série vražd poutá naši maximální pozornost a vrháme do případu veškeré naše prostředky,“ ujistil ministr vnitra Claude Guéant v rozhovoru pro francouzskou rozhlasovou stanici Europe 1. Na případu začalo podle Le Queauové pracovat kolem 100 vyšetřovatelů.

Policie v Toulouse
Zdroj: ČTK/AP/Bob Edme

Ve Francii se vraždí jako o život

Jedná se o další šokující násilí ve Francii v posledních týdnech. Ve středu bylo zatčeno třináctileté dítě, které podle policie zastřelilo ve stejný den ve městě Mende na jihu země devítiletého chlapce. Chlapec prý přistoupil k oběti a z dosud neznámých důvodů na ni vystřelil pistolí.

Minulý týden poutal pozornost veřejnosti a médií případ čtyř mladíků ve věku 15 až 17 let, kteří na západě země chladnokrevně zastřelili dvěma kulkami do hlavy kamaráda a spálili jeho tělo v lese. Chlapcům, kteří dosud neměli žádné problémy s justicí a k činu se vyšetřovatelům přiznali, hrozí až 20 let vězení.

Mohammed Merah
Zdroj: ČT24

Šokující činy nezletilců se udály krátce poté, co mladý Francouz ve jménu teroristické sítě al-Káida minulý měsíc na jihu Francie chladnokrevně zastřelil sedm osob včetně tří malých dětí. Celý svět poté v téměř přímém přenosu mohl sledovat, jak policie mladíka obklíčila v jeho bytě v Toulouse a nakonec při přestřelce zabila.

Řádí ve Franciii sériový vrah? (zdroj: ČT24)
Vydáno pod