Američané se chodili dívat na ukřižovaného muže

Washington - Křesťané ze severoamerické Jižní Karolíny se rozhodli neobvyklým způsobem přitáhnout pozornost k velikonočnímu poselství. U místní silnice totiž vztyčili tři dřevěné kříže a na prostřední přivázali muže připomínajícího Ježíše. Ten stále opakoval jen dvě slova: „milujte druhé“. Muž byl na kříži několik hodin v pátek i v sobotu.

Velikonoční nedělí vrcholí oslavy Ježíšova ukřižování, smrti a především jeho zmrtvýchvstání a návratu do života. Ortodoxní křesťanské církve vzhledem k juliánskému kalendáři, jímž se řídí, dnes teprve slaví Květnou neděli a Velikonoce až příští týden.

Tisíce křesťanů se v dnešní Hod boží velikonoční účastnily procesí a modlitebních shromáždění v Jeruzalémě. Zároveň se ve starobylém chrámu Božího hrobu slouží mše. Mší, které sloužili duchovní v bílých a zlatých róbách, se účastnil také italský premiér Mario Monti, který přijel do velikonočního Jeruzaléma na soukromou návštěvu.

Veřící na Svatopetrském náměstí
Zdroj: ČT24

Za hradbami Starého města se za zpěvu gospelů shromáždilo asi 350 protestantských křesťanů na místě, kde se předpokládá, že byl pohřben Ježíš Kristus.

Vydáno pod