Francouzská policie zatkla dva muže kvůli čtyřem vraždám

Paříž - Francouzská policie dnes podle serveru listu Le Figaro zatkla dva muže v souvislosti s nedávnými čtyřmi vraždami na předměstí Paříže. Přitom jeden ze zadržených, který je podle vyšetřovatelů psychicky narušený, je majitelem podezřelého skútru, který byl viděn na místě, kde se zabíjelo.

Policisté prohledali bydliště podezřelých, na které byla uvalena vazba, a pokračují v pátrání po důkazech, které by je mohly usvědčit. Vyšetřovatelé uvedli, že oběti byly zastřeleny poloautomatickou zbraní stejné ráže a že dva ze zavražděných lidí pocházeli ze stejného domu. V prvním případě byla ale 35letá žena zabita sprškou kulek, zatímco další tři oběti jednou ranou do hlavy.

Dosud se přitom Francie ještě úplně nevzpamatovala z chladnokrevného povraždění sedmi osob, včetně tří malých dětí, kterého se dopustil minulý měsíc na jihu země mladý Francouz ve jménu teroristické sítě al-Káida. Celý svět poté v téměř přímém přenosu mohl sledovat, jak policie mladíka obklíčila v jeho bytě v Toulouse a nakonec při přestřelce zabila.