Zemřel moderátor a producent Dick Clark

Los Angeles - Ve věku 82 let zemřel slavný americký moderátor a producent Dick Clark. Podle jeho rodiny byl příčinou smrti infarkt. Už v roce 2004 musel odejít do důchodu po mozkové příhodě. V 50. letech založil společnost Dick Clark Productions, která doteď pořádá prestižní americká filmová a hudební ocenění včetně Zlatých globů a American Music Awards. Prostřednictvím televize taky zpopularizoval rokenrol u celé generace Američanů.

Ve věku 82 let zemřel ve středu v Los Angeles na infarkt slavný americký moderátor a producent Dick Clark, který se zasloužil o udílení prestižních hudebních a filmových cen v USA.  

Stále mladistvě vypadající moderátor musel odejít do důchodu po mozkové příhodě v roce 2004. V úterý byl opět hospitalizován. „Ikona zábavy Dick Clark zemřel dnes ráno ve věku 82 let na rozsáhlý infarkt,“ uvedla ve středu jeho rodina v prohlášení. 

Clark kromě jiného založil společnost Dick Clark Productions, která dosud pořádá prestižní americká filmová a hudební ocenění včetně Zlatých globů a American Music Awards. Také prostřednictvím televize zpopularizoval rokenrol u celé generace Američanů.

Vydáno pod