Žena zaplatila životem za svůj zvyk - přepila se Coca-Coly

Wellington - Všeho moc škodí. Pravdivost známého rčení opět potvrdil novozélandský případ. Jedna žena tam zemřela poté, co vypila denně zhruba 7,5 litru Coca-Coly. Světový výrobce sycených nápojů upozornil s poukazem na odborníky, že nebezpečné pro zdraví člověka je nadměrné požívání jakékoliv tekutiny, a to včetně vody. Mluvčí společnosti Coca-Cola Oceania Karen Thompsonová prohlásila, že produkty firmy jsou bezpečné.

Teprve třicetiletá Natasha Harrisová z Invercargillu zemřela po srdečním záchvatu v roce 2010. Patologové nyní přišli s vysvětlením, že zřejmě trpěla hypokalemií, nedostatkem draslíku v krvi, což u ní způsobila osm let trvající nadměrná konzumace Coca-Coly a všeobecně nedostatečná výživa.

Partner osminásobné matky uvedl, že někdy pila až deset litrů běžné Coca-Coly denně. Také málo jedla a kouřila kolem 30 cigaret denně.

Coca-cola
Zdroj: ČT24

Podle Natashiny sestry, kterou citoval novozélandský tisk, sice žena osobně o svůj stav příliš nepečovala, ale děti nijak nedostatkem potravy a jiných věcí netrpěly. Sestra odpovědnost za Natashinu smrt na nápojový gigant nesvaluje.

Firma produkující sycené nápoje reagovala na zjištění odborníků upozorněním, že prý i požívání nadměrného množství obyčejné vody může být smrtící.

Hodně pít? Ano, ale nápoje střídat

Odbornice na výživu z univerzity v novozélandském Otagu Lisa Te Morengová uvedla, že nadměrné požívání jakéhokoliv typu tekutin v chladném klimatu by pravděpodobně vyvolalo potíže ve vyváženosti lidského organismu.