Britský důchodce lapil monstrkrysu - a možná si to odskáče

Consett (Británie) - Jako bájný krysař si vedl 67letý britský důchodce Brian Watson. Na své usedlosti ve východoanglickém Waskerley zlikvidoval kusem dřeva krysu, ale ne jen tak ledajakou: od čumáku k ocasu měřila dobrých 120 centimetrů. Na zvíře narazil při sekání trávy přítel jeho vnučky a křikem starého pána přivolal.

Watson nelenil, popadl klacek a šel na to. „Dvakrát rychlá nebyla. Zabil jsem ji raz dva. V životě jsem takhle velkou krysu neviděl,“ cituje Daily Mail statečného krysobijce. Zvíře bylo tak těžké, že se pod ním zlomilo pádlo, na něž se ho pan Watson pokusil nabrat. Pomalý pohyb zvířete by mohl svědčit o tom, že bylo březí. Není ani vyloučeno, že nešlo o krysu, ale o nutrii.

Pár dnů ji nechali, pak se ale rozhodli ji spálit. Panu Watsonovi ale za to možná hrozí stíhání kvůli krutému zacházení se zvířaty. Durhamská policie už zjišťuje, o jaké zvíře šlo a jaké byly okolnosti jeho usmrcení. Zpráva o dopadené monstrkryse se rozkřikla poté, co dal její snímek na Twitter důchodcův kamarád.

Vydáno pod