Psychicky nemocný muž chtěl vyhodit londýnskou budovu do povětří

Londýn - Policisté dnes obklíčili budovu v centru Londýna. Psychicky narušený muž tam totiž hrozil, že se vyhodí do povětří. Policie vyslala na Tottenham Court Road v centru města ozbrojence i vyjednávače. Podle policie nešlo o teroristický incident. Britská média uvedla, že muž napadl kanceláře společnosti Advantage, která organizuje kurzy pro zájemce o řidičský průkaz na nákladní vozy. Testy prý třikrát neudělal a chtěl zpět peníze. Muž byl po několika hodinách vyjednávání zadržen policií.

Zpravodajský server Huffington Post, který má kanceláře nedaleko, citoval svědky, podle nichž vešel do budovy muž s přivázanými plynovými bombami. „V podstatě pohrozil, že vyhodí kancelář do povětří,“ sdělila sedmadvacetiletá Abby Baafiová. „Řekl, že mu nezáleží na životě, že mu nezáleží vůbec na ničem a všechny vyhodí do povětří,“ dodala. Podle ní není psychicky vyrovnaný. 

Podle policie jde o 49letého muže jménem Michael Green. Ten nařídil zaměstnancům kanceláře vyhazovat z pátého patra počítače, papíry a kancelářský nábytek. Údajně vzal jako rukojmí čtyři lidi.

Incident v Londýně
Zdroj: ČT24/ISIFA

Policie udělala kordon kolem budovy, uzavřela nedalekou stanici metra a odklonila osm autobusových linek. Na místě byly také záchranky a hasičská auta.

Tottenham Court Road je rušná ulice v centru britské metropole, poblíž areálu Londýnské univerzity a Britského muzea.