Happy end: Ztracená japonská andulka řekla policistům, kde bydlí

Tokio - Výlet andulky z japonského Tokia skončil překvapivě šťastným shledáním. Majitelka papouška jménem Piko naučila, kde bydlí, a to se oběma vyplatilo. Když se své majitelce ztratil, policisté si dva dny s andulkou nevěděli rady. Nakonec jim ale začala opakovat stále stejnou adresu včetně čísla domu. Když na místo dorazili, našli tam šťastnou majitelku opeřence.

Papoušek uletěl z domu ve čtvrti Sagamihara v Yokohamě v neděli ráno a zamířil nejprve do centra. Poté, co přiletěl do jednoho z místních hotelů, přistál na rameni jednoho z hostů a byl „dopaden“ policií. Ta ho v kleci přemístila do nedaleké policejní stanice, píše server independent.ie.

Po dvou dnech se papoušek rozhovořil

Andulka nejprve nevykazovala žádné známky toho, že by byla schopná mluvit. Papoušek se ale v úterý navečer náhle ozval a začal opakovat svoji domácí adresu. Majitelka ho zřejmě přitom právě pro tento nepravděpodobný případ vytrénovala.

Andulka Piko
Zdroj: ČT24

Jak Piko stále opakoval adresu, a to včetně bloku a čísla domu, umožnil tím policistům vypátrat jeho čtyřiašedesátiletou majitelku. „Vůbec jsme nečekali, že by jeho vlastník mohl být identifikován zrovna tímto způsobem,“ poznamenal jeden z důstojníků zapojených do případu.

Andulka Piko se vrátila k majitelce (zdroj: ČT24)