Putin nasázel hokejovým legendám dva góly a na jeden přihrál

Moskva – Dva góly a jedna přihrávka. Taková je bilance staronového ruského prezidenta Vladimira Putina, který si to v moskevské ledové aréně Megasport rozdal v mužstvu amatérů s týmem hokejových legend. Amatéři nakonec šampionům nasázeli šest gólů a sami inkasovali o jeden méně, třebaže mezi legendami nechyběla jména jako Vjačeslav Fetisov nebo Alexandr Jakušev. Bruslit se prý přitom staronový ruský prezident naučil teprve loni. „Hokej trénuje občas v noci, po pracovním dnu,“ řekl Putinův mluvčí Dmitrij Peskov.

Trefám prezidenta, který v pondělí složil přísahu pro třetí mandát v Kremlu, nadšeně tleskali mezi diváky například i prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel, bývalý italský premiér Silvio Berlusconi nebo někdejší německý kancléř Gerhard Schröder. Po skončení zápasu věnovaly týmy Putinovi, který hrál v dresu s číslem 11, na památku malou bronzovou sošku hokejisty.

Všeruský hokejový turnaj amatérských týmů se konal v Moskvě od 1. do 8. května. Zorganizovala ho Ruská amatérská hokejová liga v čele s Jakuševem, která byla založena v lednu z iniciativy domácích hokejistů veteránů a v té době premiéra Putina.

Putin se rád prezentuje jako silný muž ruské říše. V minulosti se už prezentoval jako biatlonista, biker, archeolog, letec, karatista, zpěvák, automobilový závodník, motorkář, badmintonista, lovec tygrů, žokej, judista, potápěč, hasič a tankista.