William roztrhal původní seznam svatebních hostů

Londýn - Britský princ William před loňskou svatbou s Kate Middleton roztrhal seznam oficiálních svatebních hostů. Učinil tak po diskusi se svou babičkou, královnou Alžbětou II., když ke svému překvapení zjistil, že 777 pozvaných lidí vlastně vůbec nezná. Panovnice mu poradila, aby jako první pozval své přátele. Vyplývá to z úryvků nového televizního dokumentu.

„Byla to velmi skličující chvíle, když mi byl doručen seznam se 777 jmény a já ani Catherine jsme nikoho neznali,“ řekl William v dokumentu televize ITV1.

„Je to tvůj den, pozvi hlavně přátele,“ řekla Williamovi královna

Část rozhovoru v předstihu zveřejnil britský rozhlasový a televizní magazín Radio Times. „Šel jsem k ní a řekl: 'Podívej, dostal jsem tady ten seznam a nikoho neznám. Co mám dělat?' A ona řekla: 'Zahoď to. Začni svými přáteli a pak tam přidáme ty, kteří tam musejí být. Je to tvůj den.',“ popsal William poradu s babičkou.

Arcibiskup z Canterbury během královské svatby
Zdroj: ČT24/ISIFA

Princ rovněž prozradil, že v noci před svatbou, která se konala loni 29. dubna, spal jenom hodinu, protože byl nervózní a venku už tábořily davy lidí.

V rozhovoru William vyzdvihl moudrost své babičky

„Chtěl bych vzít všechny její zkušenosti, všechny její znalosti a strčit je do krabičky, abych po nich mohl kdykoli sáhnout,“ prohlásil William, který je druhý v následnické linii po svém otci princi Charlesovi.