Princi Williamovi chyběla na svatbě jeho matka

Londýn - Britský princ William dodnes lituje toho, že na jeho svatbě nemohla být jeho matka, princezna Diana. Uvedl to v rozhovoru pro televizi ABC. Právě při svatbě si znovu vybavil, jak mu jeho matka chybí. Velmi lituje také toho, že se Diana nikdy nepotkala s jeho manželkou Kate.

„Myslím, že by se jí ten den líbil a doufám, že by na nás oba byla velmi pyšná. Opravdu je mi líto, že se nikdy nesetká s Kate,“ vzpomínal v rozhovoru princ William na svou matku. 

Princezna Diana zahynula při autonehodě v Paříži v roce 1997. „Bylo to poprvé od její smrti…, kdy jsem si říkal, že by bylo fantastické, kdyby tady byla, a jak je pro ni opravdu smutné, že to nemohla vidět,“ řekl o své loňské svatbě princ William. 

Přiznal také, že se na svůj velký den musel psychicky připravit: „Připravoval jsem se dopředu, takže jsem byl duševně vyrovnaný. Nechtěl jsem, aby se mi chvěly rty.“ 

Na loňskou svatbu svého bratra zavzpomínal v rozhovoru pro televizi ABC i princ Harry. I on litoval, že tam nemohla být princezna Diana. Říkal si ale prý tehdy, že se na ně matka určitě dívá z nebe: „Myslel jsem si – má nejspíš nejlepší místo v celém kostele.“ Harry také prozradil, že byl před obřadem snad ještě nervóznější než ženich.