Kanadským konzervativcům přistála v sídle lidská noha

Ottawa - Do sídla vládní Konzervativní strany v Ottawě někdo včera poslal lidskou nohu. Policie později nalezla v poštovním distribučním středisku v Ottawě balík s rukou a v kufru v Montrealu trup. Všechny části těla zřejmě patří stejné osobě. Kanadou případ značně otřásl.

Policisty přivolala do sídla Konzervativní strany nedaleko parlamentu recepční, která v došlé poště našla balík nasáklý krví. Policie v něm zjistila část lidské nohy od kotníku dolů. Balík nebyl adresován nikomu konkrétnímu, ale straně jako celku. Kancelář premiéra Stephena Harpera v sídle strany není.

Dnes policie potvrdila nalezení dalšího podezřelého balíku v distribučním poštovním středisku v Ottawě. Objevila v něm lidskou ruku. Oba nálezy šokovaly politiky i obyvatele v Ottawě, která je považována za nejbezpečnější město v Kanadě. Mezitím si v Montrealu vrátný všiml na hromadě odpadků kufru, z něhož lezli červi. Objevil v něm bezhlavý trup patřící muži.

Končetiny putovaly do Ottawy z Montrealu

Policie se domnívá, že všechny tři nalezené části patří jednomu člověku. Nicméně potvrzení za pomoci DNA potrvá nejméně dva dny. Ruka i noha byly odeslány do Ottawy z Montrealu, řekl mluvčí montrealské policie Daniel Fortier.

Zatím není ani náznak motivu. „Nikdy jsem v Kanadě nebo na Západě vůbec nic podobného neviděl,“ řekl bezpečnostní konzultant David Harris. „Zdá se, že to je celé zorganizované do té míry, že lze předpokládat úkladnost a zvrácenost,“ řekl s tím, že někdo mohl chtít zastrašovat vládu nebo někoho, kdo pro ni pracuje.

Vraždy v hlavním městě jsou vzácné. Ottawa má nejnižší zločinnost z kanadských měst a bývá považována za klidné město. V Montrealu naopak působí známá mafiánská skupina. Probíhá tam také vyšetřování zkoumající korupci ve stavebnictví, organizovaný zločin, politické strany a veřejné zakázky.

Vydáno pod