Kanadská policie už zná totožnost pachatele, který rozsekal tělo

Montreal - Kanadská policie pátrá po 29letém muži v souvislosti s nálezem částí lidského těla v Ottawě a Montrealu. V úterý do sídla vládní Konzervativní strany přišel balík s lidskou nohou. Později policie objevila v Ottawě zásilku obsahující ruku. Adresátem byla kancelář Liberální strany. Vyšetřovatelé také v Montrealu nalezli mužské torzo. Předpokládají, že všechny části patří k sobě. Potvrdit to má ale až analýza DNA. Policisté požádali veřejnost, aby s pátráním po podezřelém pomohla.

Podezřelým je Luka Rocco Magnotta. Oznámila to montrealská policie, která případ převzala pod své velení. Magnotta měl pracovat jako pornoherec. Sdělila to osoba blízká vyšetřování agentuře AP. „Podezřelý, po kterém pátráme, je známý také jako Eric Clinton Newman. Stáří 29 let,“ řekl Ian Lafreniere.

Ve svém prohlášení policie uvedla, že je vyšetřování zavedla do apartmánu nacházejícího se poblíž místa, kde bylo objeveno torzo. Byt byl prohledán policií a prozkoumán forenzním týmem.

Kanadská policie
Zdroj: ČT24

Na místě byla objevena matrace potřísněná krví a kriminalisté se rovněž domnívají, že mají video natočené při činu. Video prý zachycuje, jak kdosi ubodává mladého muže a následně jeho tělo rozřeže. Podle policistů se pravděpodobně jedná právě o oběť, jejíž části těla byly nalezeny na různých místech Kanady. Policie se také domnívá, že vrah zachycený na nahrávce je Magnotta a že to byl on, kdo video na internet umístil. Oběť podle všeho svého vraha znala. Magnotta zatím zatčen nebyl.

Ian Lafreniere, policie Montreal:

„Většina policistů, kteří tam byli celou noc, nikdy podobné místo činu neviděla. Ano, dá se to považovat za hrozný zločin. O podezřelém víme, že nemá žádný záznam. Oběť znal. Usuzujeme tak z informací objevených na místě činu.“

Ottawa patří v Kanadě k městům s nejnižší kriminalitou. Balík objevený v centrále vládní Konzervativní strany proto vyvolal zděšení. V zásilce policisté našli část lidské nohy od kotníku dolů. „Zápach vycházející z balíku byl hrozný. Myslím, že spousta z nás na to nikdy nezapomene,“ konstatoval mluvčí Konzervativní strany Fred Delorey.

Další část lidského těla – ruku – objevili policisté v balíku na poště v Ottawě. Adresátem bylo sídlo kanadské Liberální strany. „Dělá mi starosti, že někdo poslal politické straně část lidského těla. Kdo ví, kde jsou další,“ prohlásil Justin Trudeau, poslanec Liberální strany.

V Kanadě byly nalezeny kusy těla (zdroj: ČT24)