Nigerijské aerolinky mají po neštěstí pozastavenou licenci

Lagos – Po nedělní havárii letadla společnosti Dana Air pozastavila Nigérie této společnosti na neurčito licenci. Jde o bezpečnostní opatření během vyšetřování nehody, při níž podle médií zahynulo nejméně 165 osob, z toho 153 v letadle. Bilance by ale nemusela být konečná, záchranáři v troskách budov, do nichž letoun narazil, nepřestávají hledat další těla. Podle lékařů a záchranářů počet mrtvých už překročil 200.

Letecká společnost Dana Air zahájila provoz v roce 2008. Disponuje pěti letadly a létá na regionálních a domácích linkách. Její stroj McDonnell Douglas MD-83 se zřítil v neděli odpoledne krátce před přistáním do hustě obydleného předměstí nejlidnatějšího nigerijského města Lagosu. Stroji selhaly oba motory, úřady konkrétní důvody jednoho z nejhorších leteckých neštěstí v Nigérii za bezmála 20 let zjišťují z údajů z černých skříněk.

Společnost Dana Air vyslovila soustrast pozůstalým po obětech neštěstí
Zdroj: ČT24

Pátrání po tělech obětí údajně muselo být v pondělí kvůli prudkému dešti krátce přerušeno. Dnes kvůli identifikaci dosud nalezených těl do márnic přišly desítky rodin a dorazili i představitelé zahraničních velvyslanectví. Mezi oběťmi jsou nejméně čtyři Číňané, asi desítka Američanů, dva Libanonci, Francouz a Němec.