Ministr, který dvakrát boural a ujel, se odchází léčit

Washington - Americký ministr obchodu John Bryson, vyšetřovaný kvůli dvěma dopravním nehodám, má údajně zdravotní problémy a bude se léčit. Ve funkci ho zatím nahradí jeho náměstkyně. Policie ho podezřívá, že v sobotu v Kalifornii způsobil dvě nehody, od kterých ujel. Bryson podle svých kolegů prodělal za volantem záchvat. Policisté ho krátce nato našli v jeho autě v bezvědomí.

Americký ministr obchodu John Bryson odchází z funkce a bere si zdravotní volno. Po dobu jeho nepřítomnosti ho nahradí náměstkyně Rebecca Blanková. Bryson svůj odchod zdůvodnil prezidentu Obamovi tím, že se chce plně věnovat řešení svých zdravotních problémů. 

Ty podle všeho stály za nehodami, které ministr způsobil. Bryson je podezřelý, že v sobotu v Kalifornii způsobil dvě dopravní nehody a pak ujel. „Krátce po páté hodině odpoledne narazil do auta, ve kterém byli tři muži. Chvíli s nimi mluvil, co řekl, ale nevíme. Když pak odjížděl, znovu do nich najel a o několik minut později naboural další vůz. Tam jsme ho pak našli - za volantem a v bezvědomí,“ popsal Steve Whitmore, mluvčí policie v Los Angeles. 

Cestující v autech, do nichž Bryson narazil, neutrpěli vážná zranění.