Němec napsal manželce SMS, že zabije jejich děti

Berlín – Šestatřicetiletý muž z Německa čelí podezření ze čtyřnásobné vraždy svých dětí. Při následném pokusu o sebevraždu si způsobil vážná zranění. Nyní je v kómatu v nemocnici, podle všeho ale přežije. Matka dětí byla v době činu na dovolené. Manžel jí oznámil svůj úmysl zabít děti SMS zprávou. Pravděpodobným důvodem byly podle policie vztahové problémy. Manželé se totiž nedávno rozešli a muž měl depresi.

Muž ze severoněmeckého města Gross Ilsede zřejmě zavraždil své čtyři děti. Těla 12leté dívky a chlapců ve věku pět, sedm a devět let byla nalezena ve čtvrtek večer v řadovém domku v Gross Ilsede. Muž děti ubodal v noci ve spánku. Vražedná zbraň se však nenašla.   

Děti proto zřejmě ani nekřičely, protože jinak by je slyšeli sousedé. Podle německých médií se ovšem jedno z dětí probudilo, protože mělo zranění, která odpovídala tomu, že se bránilo.

Telefonát Martina Jonáše (zdroj: ČT24)

Muž je vyšetřován pro podezření ze čtyřnásobné vraždy. Otec dětí zanechal dopis na rozloučenou. Nyní je v nemocnici a není schopen výslechu. Podle státního zastupitelství byly pravděpodobným důvodem činu vztahové problémy.   

Matka dětí byla v době vraždy na dovolené v zahraničí. Muž jí prý svůj záměr předem oznámil esemeskou. Žena zprávu přeposlala dalším příbuzným v Ilsede a ti přivolali policii.

Vydáno pod